’s Ochtends of ’s avond fotograferen, tijdens het mooiste licht van de dag. Natuurlijk weet je dat wanneer je van fotograferen houdt. En ik heb ook vaak gelezen dat je libellen prachtig kunt portretteren tijdens de vroege ochtenduren. Ze moeten namelijk eerst op temperatuur komen en zijn dan pas in staat te vliegen. Daar kun je dankbaar gebruik van maken. Bijkomend verschijnsel is dan ook nog eens dat er zich op het lichaam van de libellen vaak vele dauwdruppels ontwikkelen.
Allemaal ingrediënten die voor mij samenkomen op een vroege zondagochtend in september.  In het Wijnjeterper Schar beleef ik een paar prachtige vroege uren met een aantal heidelibellen die roerloos in de lage begroeiing hangen, wachtend op genoeg warmte van de zon. De dauwdruppels schitteren in het eerste licht. Een geweldige ervaring.

Vroeg op