Ik ben in 1958 geboren in het Groninger plaatsje Opende (op de grens van Friesland en Groningen) en opgegroeid in de Friese Wouden. Als boerenzoon raakte ik vertrouwd met het leven op het platteland.
Al vanaf mijn jeugd ben ik geïnteresseerd in de natuur en het fotograferen. De hobby start op 18-jarige leeftijd met het aanschaffen van een  spiegelreflexcamera, een Praktica LTL 3. Er volgen nog 2 analoge camera’s, van het merk Minolta.

fotograaf

De komst van de digitale spiegelreflexcamera (eerst Minolta Dynax 5D, vervolgens de Sony Alpha 300 en op dit moment de Sony Alpha 57) betekent een echte ommekeer. De grote mate van vrijheid en het kunnen experimenteren maken dat de hobby van fotograferen weer nieuw leven wordt ingeblazen.

Regelmatig ben ik met de camera in de natuur te vinden, het liefst op de rustige momenten.

Voor deze hobby is veel geduld nodig. Elke keer wanneer ik de ontspanknop indruk levert dat nog niet een prachtplaat op. Veel wachten en met niets thuis komen: dit overkomt mij geregeld.
Favoriete natuurgebieden: De Leyen, Wijnjeterper Schar, Duurswoude, De Deelen, Lauwersmeergebied, De Mersken, Veenklooster, Bûtenfjild enz.

 

 

Stuur mij een mail