Even voorstellen

Ik ben in 1958 geboren in het Groninger plaatsje Opende (op de grens van Friesland en Groningen) en opgegroeid in de Friese Wouden. Als boerenzoon raak ik al van jongs af aan vertrouwd met het leven op het platteland en de verbondenheid met de natuur.

Natuurfotografie en natuurbeleving gaan bij mij hand-in-hand. Het buiten kunnen zijn, ronddwalen en daarbij de natuur om je heen te beleven, te leren begrijpen en kennen en dit ook nog eens vast te kunnen leggen. Elementen die er voor zorgen dat je even helemaal los raakt van de dagelijkse werkzaamheden. Regelmatig ben ik dan ook met de camera in de natuur te vinden, het liefst op de rustige momenten.

Mijn interesse gaat vooral uit naar vogels in hun natuurlijke omgeving. Doordat ik me als fotograaf meer en meer verdiep in hun gedrag weet ik steeds beter wat ik kan verwachten wanneer ik met de camera op pad ga. Daarbij spelen jaargetijden, biotoop, tijdstip op de dag, nestgedrag enz. een grote rol. Door me in de soorten te verdiepen is mijn kennis door de jaren heen enorm vergroot.

Het fotograferen beperkt zich niet tot het “platen” van vogels; alles wat in de natuur leeft en ik tegen kom kan in principe door mij vastgelegd worden. Met name macro- en landschapsfotografie zijn uitdagende terreinen. Ook fotografeer ik graag en veel tijdens de reizen die we maken.

Voor de hobby natuurfotografie is veel geduld nodig!
Elke keer wanneer ik de ontspanknop indruk levert dat nog niet een prachtplaat op. Veel wachten en met niets thuis komen: dit overkomt mij geregeld. Daarbij komt ook nog eens het feit dat je je foto’s steeds verder wilt perfectioneren of dat je er een stukje creativiteit in wilt leggen.

Favoriete natuurgebieden die ik regelmatig bezoek: de bossen van Beetsterzwaag en Olterterp, de Leyen, Wijnjeterper Schar, Duurswoude, de Deelen, Lauwersmeergebied, de Mersken, Veenklooster, Bûtenfjild enz.

Door mijn natuurbeelden op deze site te delen toon ik de schoonheid en de verscheidenheid  van onze nationale natuur. Ik hoop anderen te inspireren de natuur in te trekken en er respectvol mee om te gaan.

Ik wens je veel plezier bij je bezoek aan mijn website!

Reageren: info@willemhoogsteen.nl

Apparatuur:
Camera’s:       
  Sony A7 iii, Sony DSLR A 57 en CanonD70
Objectieven:
  Sigma 10-20 mm 1:3,5 DC HSM (Sony mount)
  Sigma 17-35 mm 2.8 – 4.0 EX (Sony mount)
  Sigma 105 1:2.8 DG Macro EX (Sony mount)
  Canon EF 500 mm 1:4 L IS USM (Canon mount)
  Canon macro  EF 100 mm 1:2.8 L IS USM (Canon mount)
  Canon Extender EF 1.4x II (Canon mount)
  Tamron 28 – 75 mm f 2.8 DI III RXD (Sony mount)
  Tamron 18 – 200 mm 3.5-6.0 (Sony mount)
  Tamron SP 150-600 mm 5.0-6.3 (Sony mount)
Filterset:       
  Benro Universal set
Statieven:     
  Sirui T-2004XL met E-20 Balhoofd
  Manfrotto Monopod
Flitser:          
  Sony HVL-F42AM
Filterset:       
  Benro Universal set
Statieven:     
  Sirui T-2004XL met E-20 Balhoofd
  Manfrotto Monopod
Flitser:          
  Sony HVL-F42AM