Tijdens een zondagochtendwandeling in de bossen rond Olterterp ontdekken we toevallig een eekhoorn, die met zijn klauwtjes een eik stevig vastgeklemd houdt. Dat is natuurlijk altijd een prachtig gezicht, dus we blijven even staan om het dier goed te kunnen bekijken. Maar… nog niet een tiental tellen later spotten we iets hoger op de stam een tweede exemplaar.
Langs de stam kijken we omhoog en nemen meer beweging in de kruin van de boom waar. En ja hoor, daar zit de rest van de familie. We tellen er zeker zes!

Terwijl we rustig blijven staan komt het gezin pas echt op gang. Het is een op-en-neer klimmen van jonge eekhoorns in drie bomen die dicht bij elkaar staan. Boven in de boom lijkt een verzamelplaats aanwezig: waarschijnlijk een nest.

Het schouwspel is fantastisch: eekhoorns die elkaar achtervolgen en rondjes draaien om de ronding van de stam. Van ons trekken zij zich ogenschijnlijk niets aan. Wat fantastisch, alleen……. het fototoestel ligt helaas nog thuis!

Na zeker een minuut of twintig de rakkers te hebben gevolgd, besluiten we onze weg te vervolgen. Eenmaal thuis wordt de camera gepakt en ga ik (natuurlijk!) terug naar de plek. Ze zijn er nog steeds druk in de weer en ik kan heel wat foto’s schieten. Hieronder de mooiste exemplaren uit de serie.

Speelse eekhoorns