Op 8 april 2018 maakte ik voor het eerst kennis met het fenomeen fotografiehut. Broer Bert had één van de hutten van Han Bouwmeester gereserveerd waar we met drie man sterk ruim 10 uur hebben doorgebracht. Een ware marathon, maar geen moment vervelend. In tegendeel, een super-ervaring!

De hutten van Han Bouwmeester kenmerken zich door perfecte ligging en het ontbreekt de fotograaf niet aan voorzieningen (bureaustoelen, bevestigingspunten voor statieven, voer, waterpomp voor de vijver, spiegelruiten – met onwazeming, enz. enz.). Meer informatie kun je vinden op de website van Han Bouwmeester (www.hanbouwmeester.nl).

Tijdens de dag kwam een verscheidenheid aan vogels voorbij, met voor mij als hoogtepunt toch wel de sperwer (vrouwtje) en de goudvink. Door de aanwezigheid van een vijver zie je de meeste soorten minutenlang een bad nemen. Een prachtig schouwspel, vooral doordat je op waterspiegelhoogte kunt fotograferen.

Hieronder een impressie van wat er zoal voorbij kwam:

 

Vogelhut Han Bouwmeester