De ijsvogels willen mij maar niet loslaten. Ik steek  onevenredig veel tijd in het vastleggen van deze soort en hun gedrag. Dat heeft wel als voordeel dat ik steeds beter dit gedrag weet te plaatsen. Ondertussen ben ik getuige geweest van enkele bijzondere momenten: paringen (waarvan ik wel enkele beelden heb, maar die onvoldoende zijn om hier te plaatsen), het aanbieden van visjes van zowel de man als het vrouwtje aan hun partner, het uitwerpen van een braakbal, wassen enz. Prachtige waarnemingen. De mooiste foto’s heb ik geselecteerd voor mijn ijsvogelpagina.

Maar een nadeel van het steeds weer opzoeken van deze ijsvogels is toch wel dat ik bijna lijk te zijn vergeten dat er meer te beleven valt. Dus ben ik toch maar weer eens op pad gegaan. Dat heeft geresulteerd in enkele beelden: van een velduil die aan het jagen was bij Fochteloo en van gele kwikstaarten (die dit jaar veel aanwezig zijn lijkt het wel). Hieronder enkele beelden.

 

Juni 2016